Mitä on rippikoulu?

Rippikoulu on tutkimusmatka elämään

Rippikoulu on noin puolen vuoden yhteinen matka, joka haastaa sinut miettimään uskoon ja elämään liittyviä kysymyksiä. Rippikoulussa on mahdollista etsiä ja löytää, kysyä ja hiljentyä yhdessä toisten nuorten kanssa.

Ripari käydään yleensä silloin kun olet kasiluokalla. Toki rippikouluun voi osallistua vanhempanakin. Leiri tai kaupunkijakso on puoli vuotta kestävän rippikoulun huipennus. Sen jälkeen tätä tärkeää vaihetta elämässä juhlistetaan konfirmaatiolla. Ripari ei kuitenkaan ole vain viikon leiri, vaan se koostuu useista kokoontumisista ennen leirijaksoa ja sen jälkeen. Rippikoulu käydään vain kerran elämässä, joten varaathan siihen riittävästi aikaa.

Riparilla tutustutaan kristinuskon sisältöön, seurakuntaan ja sen elämään. Pohdimme ja kyselemme mitä usko on ja mitä se merkitsee meidän omassa elämässämme. Etsimme yhdessä hyviä eväitä elämää varten. Ja tietysti vietämme hienoja hetkiä yhdessä: laulamme, pelaamme, olemme ulkona ja teemme kaikkea maan ja taivaan välillä.

Rippikoulussa on mukana pappeja, nuorisotyönohjaajia, kanttoreita, diakoneja ja isosia. Myös muut seurakunnan työntekijät ovat mukana rippikouluissa.

Rippikoulu perustuu Jeesuksen kaste- ja lähetyskäskyyn. Riparin tehtävänä on auttaa sinua ymmärtämään sitä uskoa, johon sinut on kastettu. Rippikoulussa saat paljon eväitä hyvään elämään!

Rippikoulu kestää siis noin puoli vuotta. Se koostuu opetuksesta, hartaushetkistä ja erilaisista tilaisuuksista, kuten messukäynneistä, nuortenilloista ja ripariryhmän omista tapaamisista. Riparin yhteydessä saat seurakunnalta Raamatun ja virsikirja-katekismuksen.

Rippikoulun työskentelyissä tehdään usein ryhmätöitä, näytellään ja keskustellaan. Riparilla ollaan paljon myös pienemmässä ryhmässä isosten kanssa. Riparilla vietetään rukoushetkiä, lauletaan, soitetaan, pelataan, saunotaan… Ripari voi olla myös sinun elämäsi hienoin kokemus!

Rippikoulu huipentuu kirkossa pidettävään konfirmaatiojuhlaan. Konfirmaatiossa saat tunnustaa uskosi, käyt ehtoollisella ja sinut siunataan alttarilla.

Katso ripareiden esittelyvideo TÄSTÄ!

Kysymyksiä rippikouluista.